Selecteer een pagina

Dit is een van de meest gestelde vragen die ik in de afgelopen periode heb beantwoord. Een VA is een zelfstandig ondernemer die vanuit huis of vanuit een andere locatie, ondernemers ondersteund en adviseert.

Maar hoe wil je dat dan gaan doen? 

Dit was de vervolgvraag die iedere keer naar voren kwam. Vanuit mijn thuiskantoor ga ik diensten aanbieden aan ondernemers zodat ik werk uit handen kan nemen en zodat zij weer tijd krijgen om te doen wat ze het allerliefste doen!

Daarna kwamen er nog een aantal vragen zoals wat ga je aanbieden, zien ondernemers er wel werk in? Levert het wel voldoende op? Ga zo maar even door. Het heeft mij enorm geholpen om deze vragen te kunnen beantwoorden, niet alleen voor mezelf maar ook zodat mijn omgeving weet wat het vak VA inhoudt.

 

Virtual Assistant is meer een verzamelnaam voor allerlei diensten die je aanbiedt. Denk aan administratieve functies, maar ook klantencontact, social media of webdesign. Tijdens de afgelopen 2 jaar is gebleken dat thuiswerken mogelijkheden biedt voor zowel de werkgevers als de werknemers. Alles is vanuit huis mogelijk, online vergaderingen bijwonen, calls vanuit huis naar collega’s in het buitenland, noem het maar op. Deze manier van werken heeft voor mij meer voordelen dan nadelen. Het zelf kunnen inplannen, het afwisselen van de taken, eigen verantwoordelijkheid en de vrijheid die het met zich meebrengt waren voor mij de doorslag om deze stap te nemen. Natuurlijk is het spannend en ben ik heel benieuwd naar de toekomst, maar ik heb er alle vertrouwen in dat dit voor mij gaat slagen.

Momenteel ben ik alles nog aan het regelen, denk aan de website goed hebben staan, social media maar ook de juridische kanten van het zelfstandig ondernemen moeten goed geregeld zijn. Daarnaast hoop ik over 2 weken te starten met het bouwen van mijn thuiskantoor! Hoe tof is dat! Ik kan niet wachten om straks alles te kunnen inrichten en helemaal naar mijn wens te maken.

 

Via een twee wekelijkse blog wil ik jullie op de hoogte houden hoe het gaat, waar ik sta en of ik mijn doelen heb behaald.

Willen jullie graag de blog via de nieuwsbrief ontvangen? Meld je dan hier even aan.

 

 

%d bloggers liken dit: